30.10.2007

Første julegave er ferdig!

Det grønne sokkeparet skal niesen min på 9 år få. De er strikket i Fabel fra Drops. Fargen heter Guacamole. Prøvde å få mønsteret til å stemme på begge sokkene, men jeg fikk det ikke helt til. Godt nok likevel.
De blå sokkene skulle egentlig nevøen min få, men pga en skjøte i garnet stemte ikke mønsteret fra ankelen og ned. Jeg kunne nok fått det til, men siden eldstegutten min også trenger ullsokker bestemte jeg meg for å la det være og gi dem til ham istedet. De er også strikket i Fabel. Fargen heter Grønn/Turkis mix.

Nå tar jeg en pause i strikkingen for å brodere ferdig julekalenderen til ungene. Har ikke så mye igjen av den.

19.10.2007

Ferdig!



Da er jeg ferdig med Hello-luen til minstejenta. Jeg strikket først en dukkeutgave etter orginal oppskrift, deretter en større hvor jeg gjorde litt endringer når det kommer til fellingen i nakken, Jeg valgte også varngbord fremfor rillestrikk langs kanten. Luen sitter veldig fint på hodet, noe som jo er greit når en er liten og vilter. Den var veldig lett å strikke også. Garnene jeg har brukt er Alpaca og Regia strømpegarn (Strikket dobbelt, med én tråd av hver).









Jeg har også gjort ferdig barnehagevesten til storebror. Den er ganske "primitiv", noe jeg valgte bevisst. Den sitter perfekt og er veldig elastisk. Modellen var ikke så villig til å sitte stille mens han ble avbildet, men vesten har v-hals og smale vertikale striper av vrangstrikk. Her brukte jeg en rest av Baby Cashmerino 503 fra Debbie Bliss.

16.10.2007

En drøm blir oppfylt




Jeg har meldt meg inn Sundaras Seasons Yarn Club. Dette er luksus og ganske dyre saker, men det blir en bursdagsgave fra mann, unger og foreldre (Tusen, tusen takk!). En gang i måneden, i 6 måneder fremover, vil jeg få tilsendt en "overaskelsespakke" med Sundaras egenproduserte garn. Å velge fargersjanger var vanskelig, for alt er jo så vakkert. Jeg endte opp med "Høst". Bildene viser eksempler på hva slags garn som kan dumpe ned i postkassen om 3 uker og i et halvt år fremover. Spennende!


15.10.2007

Høstkos


Etter at mammen min var en tur i California fikk vi sansen for amerikanske pannekaker med lønnesirup og smeltet smør. Kjapt å lage og veldig godt. Dette er dog ikke hverdagsmat, bare så det er sagt. Nå lager vi det sjeldent og som oftest tyr vi til en grovere variant.

:: Amerikanske pannekaker ::
250 g hvetemel
1/4 - 1/2 ts salt
2-3 ss sukker
2 ts bakepulver
2 egg
3 dl melk
50 g smeltet smør


Jeg pleier å blande tørrvarene først, så rører jeg inn det våte. Røren har godt av å stå i ca. 30 minutter, men det er ikke et must. Av og til må en tilsette litt ekstra melk for at røren ikke skal bli for tykk. Stekes som lapper på middels varme i tørr panne

Serveres med rikelig med lønnesirup og smeltet smør.

I den sunnere varianten erstatter jeg 100 g av hvetemelet med 50 g havregryn og 50 g grovt mel (brukte grovbakst sist). Kutter også ned på sukkeret. Disse serveres med eller uten syltetøy.

13.10.2007

Nå kan vinteren komme!




Jeg ble ferdig med luen i dag, og jeg tror faktisk at denne vinteren vil bli den første på lenge hvor jeg har noe tredd på hodet. Den var kjapp og gøy å strikke. Likte Silke Alpaca veldig godt også.


Jeg fant forresten et nøste med Rowan Felted Tweed i går kveld. Hva skal jeg bruke det til?

12.10.2007

Skryt



Må med en gang poengtere at det er datteren min på 8 måneder jeg ønsker å skryte av (er hun ikke herlig?), men i samme slengen viser jeg to luer jeg har strikket uten mønster. Alveluen er av Sisu fra Sandnesgarn, mens djevelluen er strikket i Alpaca fra Drops. Den første har blitt litt liten nå, så jeg får nok strikke en ny en dag.

Jeg er svak

I dag stakk jeg innom Amazon.com for å "kikke" litt. Det endte med at jeg kjøpte to bøker av min britiske heltinne Elizabeth Zimmermann, The Opinionated Knitter og Knitter's Almanac. I den første boken finner jeg mønsteret til Baby Surprise Jacket som jeg har lyst til å strikke til minstejenta.

Jeg har kommet godt i gang med Eva-luen, forresten. Som vanlig har jeg ikke klart å holde meg til mønsteret, men i stedet laget striper. Ser nå at fargen er litt for mørk for et sånt mønster, men det blir fint likevel. Jeg har også noe flerfarget garn som jeg tror skal bli til votter eller et skjerf. Det matcher luen i alle fall.


11.10.2007

Hva strikker jeg nå?

Jeg er snart ferdig med skjerfet. Jeg har brukt restegarn og er ikke helt fornøyd med fargene, men jeg skal gjøre det ferdig likevel.

Herregenseren er egenkomponert. Her har jeg også brukt restegarn, men jeg gikk tom så litt nyinnkjøpt er den også. Dette skal bli hyttegenseren til mannen min.
Nå har jeg fått lagt til barer på siden her som viser hvor langt jeg har kommet med prosjektene mine. Håper det vil virke ekstra motiverende på meg.

10.10.2007

Råååålekkert!




Snublet tilfeldig over Amimono. Wow! Dette er etter min smak. Designeren er dansk og heter Helga Isaker. Enkelte av modellene hennes kan kjøpes som garnpakker hos Pinnsvin Design. Kjolen øverst vil nok aldri kle min bulkede kropp, men skjørtet og genseren vil jeg gjerne strikke.

08.10.2007

Da er jeg i gang

Jeg har begynt på My So Called Scarf. Det vil si, jeg tror jeg har begynt på det. Jeg er nemlig ikke sikker på om jeg gjør det riktig. En fin effekt blir det nå likevel. Jeg bruker et gammelt restegarn fra Marks Kittens. Dette er mest for gøy. Fargene på garnet er ikke akkurat de lekreste.

Jeg har bestemt meg for å strikke Eva-luen etterpå. Jeg har tre nøster i mørk blålilla (4305)Silke-alpaca fra Garnstudio. Håper det er nok garn.

06.10.2007

Drømmeprosjekter

Jeg har flere drømmeprosjekter enn hva jeg har fullførte. Øverst på listen kommer disse 3:

Baby Surprise Jacket - Har planer om å bruke opp alpacagarnet mitt på denne.
Eva-luen - Nok et restegarnprosjekt.
My so called scarf - Ehem...restegarn?