29.02.2008

HeartsJeg ble endelig ferdig med Hearts av Tora Frøseth. Den kortermede jakken ble nydelig og jeg gleder meg til den dagen Frida er stor nok til å bruke den. Jeg skal prøve å finne de rette knappene i morgen. Vurderer å strikke Little Sister's Dress (også av Tora Frøseth) senere, siden den kommer i en mindre størrelse. Men, først må jeg gjøre ferdig Tomtenjakken. Det siste nøstet kom i går. Må jukse det litt til for å få fargene til å stemme sånn noen lunde. Bildene av denne kommer nok ikke før over helgen. Må ut og kjøpe knapper til den og Hearts først.

23.02.2008

Strikke-strikke-strikke-strike

Jeg valgte et dumt garn til Hearts-prosjektet. Silke-Tweed er nydelig å se på, men det er tungt å strikke med. Det resulterte i at armene mine verket skikkelig da jeg nådde halvveis. Måtte bare ta meg en pause. Jeg gikk over til en Tomten-jakke i Noro Silk Garden til gutten min. Det gikk mye lettere, for ikke å snakke om raskt! Slapp dessverre opp for garn i dag, med bare et halvt erme igjen. Surt! Heldigvis er Pinnsvin Design utrolig kjappe med å sende avgårde bestillinger. Regner med at jeg får det nøstet jeg mangler på tirsdag.

Jeg har også gjort ferdig Koolhaas-lue nr. 2. Skal legge inn bilder i midten av neste uke. Hvis alt går som det skal er jeg ferdig med "Hearts" også da. Er god nok i armene i dag til å fortsette strikkingen med Silke-Tweed.

Jeg koser meg!

14.02.2008

Varmende februarjakke.

E. Zimmermanns February Baby Sweater ( fra Knitters Almanac) har lenge stått på listen over fremtidige prosjekter. På søndag bestemte jeg meg for å hoppe i det. Jeg hadde noe Smart liggende og det fikk duge. Dette så jeg på som et rent øvelsesprosjekt, så selve garnet betydde lite. Stor ble overraskelse min da jeg oppdaget at jakken passer minstejenta perfekt. Garnet ble også mykt og fint etter vask. Jeg er veldig fornøyd.

Jeg er allerede i gang med et nytt prosjekt. Jeg kom over Hearts av Tora Frøseth inne på Ravelry. Jeg falt pladask for den søte lille jakken. Jeg valgte Silke-Tweed fra Garnstudio. Det får jakken til å virke tyngre og mer kompakt enn orginalen. Vet ikke helt om jeg liker det, men jeg prøver litt til.

10.02.2008

Rosa vestEndelig ble den ferdig. Jeg fikk ikke til i-cord, men fant en annen løsning som fungerte greit. Vesten ble litt for bred over skuldrene, men ellers passet den helt fint. Nå gjelder det bare at vi får litt minusgrader her i byen, for vesten er varm, fryktelig varm.

07.02.2008

Så var det mannen sin tur


Han har nå fått seg en ekte Koolhaas-lue. Luen er designet av min bloggerfavoritt, Brooklyntweed. Jeg brukte en blanning av Alpaca fra Garnstudio i fargen Teal Mix og sokkegarn i fargen Mossy fra Sundara Yarn. Kombinasjonen så veldig bra ut da jeg begynte på mandagskveld, men i dagslys ble det for mye gult. Mannen er likevel fornøyd, så da får vel jeg også være det.
Neste prosjekt blir å gjøre ferdig den rosa vesten til lillesøster. Lurer på om jeg skal prøve meg på i-cord her. Er litt nysgjerrig på hvordan det gjøres, men garnet er ganskje for tykt?

Kan jo ikke gjøre forskjellLillesøster måtte jo også få seg et skjerf. Denne gangen brukte jeg Felted Tweed fra Rowan i fargen Clover. Strikket også en liten blomst i rosa alpaca for å gjøre det ekstra jentete. Syns det ble ganke fint. Har sydd noen små franske knuter i midten av blomsten, men det var etter at bildene ble tatt.

03.02.2008

Et lite hasteprosjekt

Sønnen min trengte sårt et nytt skjerf til å ha i barnehagen. Jeg fant frem et nøste med Cashmerino Aran (farge 502) fra Debbie Bliss og strikket et i løpet av dagen. Det ble deilig, mykt og varmt. Jeg har sett bilder av slike babyskjerf flere steder og det var utrolig enkelt å strikke uten mønster tilgjengelig. I dag fant jeg frem et rosa nøste med Felted Tweed (farge 162) fra Rowan. Har begynt på et skjerf til lillesøster også.

02.02.2008

Jeg lovte bilder...


Mitt første forsøk på selbuvotter. Motivet er basert på votter jeg selv brukte da jeg var barn. Størrelsen er 1-2 år.


En vest til lillejenta. Før hun lærte å krabbe skikkelig kravlet hun langs det kalde gulvet og ble kald på magen. Dessverre gikk jeg tom for garn innen behovet forsvant, men den vil nok passe likevel. Skal prøve å gjøre den ferdig i nær fremtid. Størrelse 1 år.


Her er hovedprosjektet jeg har nevnt tidligere. En kimono strikket i Silk Lace fra Sundara. Det var litt av en jobb å nøste opp de 1000 m, men det er fantstisk deilig å strikke med. Størrelse 2 år.

Jeg har også påbegynt et hasteprosjekt. Sønnen min trenger et godt skjerf til å bruke i barnehagen. Jeg regner med at det blir ferdig i løpet av morgendagen.