25.03.2008

Jeg har fullført et par ting siden sist. Uglekjolen og kåpen til datteren min ligger og venter på å bli blokket. Jeg har også strikket en liten Baby Surprise Jacket til dukken hennes. Noe spinning har det dessverre ikke blitt på meg. Det krever litt tid bare å sette seg inn i hvordan det skal gjøres.


Nye prosjekter er Elijah, en liten elefant designet av Ysolda. Her bruker jeg rester av Stork fra Dale. Det andre hovedprosjektet mitt er et sjal, Kiri. Mønsteret kan lastes ned gratis som pdf-fil her. Også her bruker jeg rester. Det ble mye garn igjen fra Uglekjolen og dette egner seg helt suverent til et sjal.
Ta gjerne en titt innom Ravelry hvis du er registrert der. Der finner du flere bilder av hva jeg holder på med.

10.03.2008

Spinnville Ingvild?


Vel, jeg kunne i alle fall tenkt meg å lære kunsten å spinne. Jeg har investert i tein og garn og kaster meg ut i det uten noe som helst kunnskap. Dette blir et prosjekt jeg skal kose meg med når jeg har tid og når jeg trenger pause fra strikkingen. Liker jeg det vil det kanskje bli en rokk på meg også etter hvert.
Tein og ullfiber kjøpte jeg på Flawful Fibers. Det var en ren tilfeldighet at jeg handlet der egentlig. Var bare innom for å kikke, men så hadde de så utrolig billige pakkeløsninger. 14 USD pluss frakt.

07.03.2008

Himmelsk garn

Jeg har forelsket meg i dette garnet. DUO silke/merino er et totrådet garn bestående av 65% merinoull og 35% silke. Det er så mykt og deilig å strikke med. Det er veldig tynt, så plagget blir utrolig delikat. Etter hvert skal jeg teste ut utgaven i ren ull også. Den har mange flere farger å velge mellom.

Prosjektet på bildet? Jo, Uglekjolen fra Design.club.dk som jeg nevnte tidligere. Jeg har "valgt" å strikke ermene i ribb istedet for glattstrikk slik det står i oppskriften. Egentlig var det bare jeg som ikke fulgte med, men jeg fant ut at det ble pent. Kanskje penere faktisk. Har kommet over halvveis nå, men det går sent når en strikker med pinne 2,5. Tror det blir masse garn til overs, forresten. Skal nok finne noe kjekt å bruke det til.

Har ellers bestilt meg garnvinde og nøstemaskin. Må jo ha noe å kose meg med mens mann og unger reiser bort i påsken. Jeg gleder meg til å få nøstet opp alt garnet jeg har liggende.

03.03.2008

Søte små


Saartje's Bootees av Saartje de Bruijn
Garn: Crazy4Dyeing Merino alpaca, Col. Adeliya
Pinnenr: 2,5 mm

Jeg trengte en liten pause fra de "store" prosjektene, så jeg ga meg i kast med små sko til et nyfødt barn. Resultatet ble to nydelige, bittesmå tøfler i myk ull.
Neste prosjekt jeg skal i gang med er Uglekjole fra Design.club.dk til minstejenta. Silkemykt garn ligger og venter.

Tomten til storebror


Modular Tomten Jacket av Elisabeth Zimmermann
Garn: Noro Silk Garden nr. 228 (utgått)
Pinnestr: 5mm
Kant: Drops Alpaca, Dark slate Blue. Dobbel tråd.

Dette var et forholdsvis raskt prosjekt og utrolig enkelt å strikke. Jeg var litt spent på størrelsen, men den er akkurat passe for stor for en 2-åring. Den ser super ut på. Faktisk ble den enda flottere enn hva jeg hadde forventet.