22.04.2008

Et luksusproblem 2

Etter at jeg ble medlem på Ravelry har det åpnet seg en helt ny verden innen strikking. Det er så mye flott jeg har lyst å prøve meg på. Plutselig får jeg ikke gjort ferdig noe som helst fordi jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg skal lage. Nå skrev jeg jo sist at jeg hadde en del prosjekter jeg skulle fullføre, men noen av dem har jeg lagt bort for en stund (legger skylden på varmere vær, he-he). Har riktig nok kommet et stykke på en kjole til minstejenta, men da det viste seg at jeg har sett feil på strikkefastheten og den blir alt for stor, ja da begynte det å klø i fingrene etter å ta fatt på noe nytt. Det spørs om jeg ikke snart setter i gang med Angle-jakken. Skal prøøøøøve å få gjort ferdig kjolen først. Den blir veldig søt.

09.04.2008

Lady Wannabe

Lady Wannabe av Tora Frøseth.
Garn: Sundara Fingering Silky Merino, "Autumn Rose"
Pinnenummer: 2,5mm og 3,0mm, rundpinner (40 cm) og strømpepinner

Dette har vært et prosjekt jeg har kost meg skikkelig med, til tross for at jeg har måttet strikke deler på nytt pga feil. Jeg valgte et garn jeg fikk som en del av Sundara Seasons Yarn Club. Det egner seg nok ikke til hverdagsbruk, men en Lady Wannabe har vel hansker til penere anledninger også? Jeg akter uansett å strikke et par til i et mer slitesterkt garn. Mannen min er også begeistret for disse hanskene og hintet om at han ønsket seg slike selv...bare i en litt mer Gentlemans Wannabe-utgave.

Det blir mer design fra Tora Frøseth på meg. Jeg skal strikke en nydelig jakke hun la ut oppskrift på for få dager siden. Nok en gang er det minstejenta som er den heldige mottaker. Men, først gjelder det å ha litt disiplin og fullføre et par andre ting.

06.04.2008

Om att og om att

Først vil jeg takke for alle de koselige tilbakemeldinger. Det er gøy at noen følger med på det jeg lager.

For tiden bruker jeg hvert eneste ledige øyeblikk på å strikke. Det er ikke alltid like enkelt. Småbarn og våkenetter resulterer i en del konsentrasjonsproblemer og dermed feilstrikking. Jeg har måttet rekke opp en del i det siste. Tidligere ville sånt ha ødelagt strikkelysten min i lang tid, men ikke nå. Jeg legger bare feilen til sides i en dag eller to og putler med noe enklere arbeid som ikke krever særlig med konsentrasjon. I går måtte jeg legge til sides Lady Wannabe. Jeg oppdaget plutselig at jeg hadde brukt for store pinner. Det ble en strikketabbe for mye den dagen. Fant istedet frem et enkelt raglan/flette-prosjekt som sønnen min skal få. Det har jeg fortsatt på i dag helt uten å gjøre feil. Hurra!

I forrige uke strikket jeg en jakke til minstejenta. Ribbed Baby Jacket av Debbie Bliss er en jakke jeg lenge har vurder å strikke. Silke Alpaka fra Drops egnet seg perfekt. Jeg valgte å strikke en størrelse mindre siden Bliss sin design ofte er overdimensjonert. Dessverre gjaldt det ikke denne gangen. Jakken sitter perfekt, uten rom for å vokse i. Det var heldigvis et enkelt og raskt strikk, så jeg får heller lage en ny en dag.

Jeg har også prøvd meg på å strikke et leketøy. Elijah er en herlig liten elefant som er designet av Ysolda. Fant ut at jeg ville prøve noe jeg ikke kan se at andre har prøvd på før. Istedet for å strikke ham ensfarget ga jeg ham en grønnstripet genser. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Her brukte jeg rester av Stork bomullsgarn fra Dale. Burde ha brukt pinne nr. 2 for å få tettere strikk ser jeg nå i ettertid. Jeg har allerede begynt på en ny Elijah. Denne gangen prøver jeg ut det nye alpakkagarnet fra Sandnes Garn.

I morgen skal jeg finne frem Lady Wannabe igjen. Det er et utrolig morsomt prosjekt når en ikke gjør for mange feil på en gang. Jeg har allerede kjøpt inn garn til et nytt par. Det kommer til å bli et spesielt hanskepar, men mer vel jeg ikke si om det i denne omgang.