26.06.2008

Norah Gaughan


Jeg har vært en stor fan av Norah Gaughan siden jeg oppdaget hennes design. Jeg liker spesielt godt heftet Norah Gaughan vol.1. Jeg håper jeg en gang får tålmodigheten til å strikke modellene Annikki og Justina. Nå har jeg begynt på sjalet Astrid fra samme kolleksjon. Det er et litt spesielt prosjekt som består av flere sirkler i forskjellige størrelser. Jeg koser meg veldig med det. Det eneste aberet er at det ikke akkurat går fort og det krever litt konsentrasjon.

Siden jeg ikke alltid har tid eller hode til å følge litt mer avanserte mønster har jeg selvfølgelig et backup-prosjekt. Jeg strikker en tynn bomullstunika til datteren min . Jeg har vel nevnt den i et tidligere innlegg. Det strikkes ovenfra og ned, noe som gjør at den lettere kan tilpasses henne. Foreløpig er det ganske gøy, men det blir nok kjedeligere når jeg blir ferdig med den øverste delen og skal kun strikke glattstrikk rundt og rundt.


22.06.2008

Hverken fugl eller fisk


Som nevnt i forrige innlegg prøver jeg å forbedre teknikken min når det kommer til strikk i flere farger. Jeg har alltid vært håpløs på det området. Jeg kunne tenkt meg Eunny Jangs Endpaper Mitts, men jeg fant mønsteret en smule kjedelig. Jeg var i det mer romantiske hjørnet, så jeg bestemte meg for å prøve å kombinere dette mønsteret med Bird in Hand. Jeg syns resultatet ble ganske bra, selv om jeg nå ville gjort visse forandringer. Jeg skal lage et par til av disse en dag, men da skal jeg ta i bruk den nye teknikken jeg lærte i går etter å ha lest Adrian Bizilias råd.
Laptopen min holder på å gå tom for batteri, så sjekk Ravlery for mer info.

Utfordret!

Jeg har blitt urfordret av Tora. Det er nok meningen at en skal svare punktvis, men det er vanskelig.

Things I want to learn:
Etter at jeg oppdaget Ravlery skjønner jeg at strikking er så mye mer enn det jeg kunne fra før. Jeg er som en svamp og suger til meg alt nytt jeg kommer over. Det er lenge til jeg kan si meg tilfredstilt. Jeg har ikke en gang oversikt over alt det nye jeg har kommet over til nå. Nå øver jeg meg på nye og bedre måter å strikke flerfarget mønster på. Jeg ble ferdig med et par pulsvarmere for noen dager siden (se innlegg over), men allerede i dag har jeg revolusjonert teknikken min. Jeg har ennå et par triks jeg ikke har fått til ennå på det feltet.

Things I want to create:
Jeg har noen ideer når det kommer til barneklær, men først må jeg skaffe meg mer kunnskap om teknikker. Jeg har også tenkt litt på mønster til votter. Klær til meg selv strikker jeg ikke foreløpig, så det tenker jeg ikke så mye på.

Small items I might want to knit:
Jeg har en lang liste over prosjekter jeg kunne tenkte meg å strikke, men det blir ikke nødvendigvis det utvalget jeg lister opp her...
1. Lina til gutten min. Han har bestilt lue.
2. Matilda eller Tillie
3. Handlenett (Dette er riktig nok hekling, men jeg må jo være miljøbevisst og trappe ned på poseforbruket)
4. Gloup! fordi vi har lyst på dyr, men orker ikke ansvaret.
5. Cardigan for Merry Jeg har veldig lyst til å lære å lage de flettene.

Jeg skal kanskje sende utfordringen videre, men jeg leser per i dag så få blogger. Dette blir også en sak jeg kommer tilbake til.

07.06.2008

Den som venter på noe godt...

De siste dagene har jeg hyppig besøkt postkassen med store forhåpninger. Jeg har ventet utålmodig på flere ordre. Foruten oppskriftsheftet Norah Gaughans Collection vol. 1, hadde jeg bestilt følgende:

3 spoler med Hifa Perle bomullsgarn som jeg har ventet på i flere uker. I dag kom det endelig! Fargene ble nesten akkurat som jeg hadde forestilt meg. Jeg bestilte det med tanke på en stripete tunika jeg skal strikke til datteren min. Klockarbarn fra Ravelry har vært så snill å dele mønsteret sitt med meg. Tunikaen er litt a'la Katvig, men jeg har valgt dusere farger.
Jeg har også en hel spole med Babyalpaca fra BC Garn, bestilt fra Garn.dk. Her ble fargen totalt bom, så det blir nok liggende en stund. Kanskje blir den også brukt til et prosjekt jeg farger, slik jeg gjorde med Smart-garnet.
Strikk Innom fant jeg 4 hesper med Merino Alpaca fra ShiBuiKnits i en nydelig farge. Det var en del tykkere enn jeg hadde forventet og fargen en tanke for spraglete, men det egner seg perfekt til en genser til lillejenta. Har allerede begynt på denne fra Jujube og Lolo.
Jeg venter fremdeles på 4 nøster med Zitron Trekking XXL-garn jeg har bestilt fra Tyskland. De ble sendt i dag, så da kommer de nok frem i neste uke en gang. Har fremdeles ikke helt bestemt hva jeg skal bruke dette garnet til. Det blir nok ikke sokker i alle fall.

04.06.2008

Årgangssnop

Jeg er litt opptatt av vintage-stilen nå om dagen. Strikket en nydelig kyse til F. av noe restegarn jeg hadde liggende. Mørk plomme er en litt uvanlig farge å velge til et lite barn, men F. kler det veldig godt. Hun nektet å prøve kysen, noe jeg ikke har problemer med å forstå siden været er hett om dagen. Jeg fikk derfor ikke tatt noen bilder av henne med den på.


Mønsteret heter Feather and Fan Bonnet og kan lastes gratis ned gratis her eller på Ravelry. Garnet jeg brukte er BC Garns Shetlandsuld (dobbel tråd) og pinne nr. 4,5 mm. Størrelsen passet fint til F. som er 16 måneder.




Jeg snopet også noen årgangsknapper fra Vintage Necessities (Jeg elsker Etsy!). Knappene er laget av et materiale som minner litt om Bakelite, som ble mye brukt før plasten kom. Disse knappene har ligget urørt siden 1940-årene. Prisen ligger på samme nivå som det jeg ville betalt for nye plastknapper. Jeg gleder meg til jeg finner et passende prosjekt å strikke til dem. ;o)



Tweedy Cable Blues



For en tid tilbake begynte jeg på en grå flettehettegenser (artig ord) til sønnen min. Underveis ombestemte jeg meg og lagde en vest med v-hals istedet. Resultatet ble ganske trist syntes jeg, selv om den satt fint. Tweeden var ikke mye å skryte av, så vesten så mer melert og trist ut. Jeg bestemte meg defor for å ta sjangsen og farge vesten blå. Det gikk kjempebra! Garnet tålte fint å vaskes i maskin på 40 grader. Blåfargen ble adleles nydelig og står flott til de blå øynene til M.

Jeg brukte en lett miks av fantasi og diverse oppskrifter her. Garnet er Smart fra Sandnes Garn i grå tweed og den ble strikket på pinne 3,5.

Tusen takk!


One K har gitt meg utmerkelsen "Kreativ Blogger". Jeg takker så mye og skal gjøre mitt beste for å fortjene dette. Det er meningen at jeg skal gi dette videre til 4 andre, men den saken må jeg komme tilbake til.