20.08.2008

Endelig er høsten litt nærmere

Jupp, jeg er en av dem som ikke liker sommeren. Det er alt for varmt og det kryr av pollen og insekter. Jeg blir sur, tett og slapp og ønsker meg til kjøligere strøk. Aller helst burde jeg ha dratt til Island eller svalbard om sommeren. Blogging har jeg holdt meg unna, for jeg hadde ikke orket å skrive noe hyggelig uansett.

Nå er temperaturen ute under 20 grader, og humøret mitt på raskt stigende. For hver dag som går er vi én dag nærmere høsten. Jeg elsker høsten. Krystallklare, kjølige dager (uten pollen), skrikende koier som flyr i store flokker, lukten av fuktig og visnende løv, rød nese og skjerf tullet rundt halsen. Sist, men ikke minst, det å sitte i godstolen med en kopp god varm drikke og et nytt strikkeprosjekt. Det kiler i magen bare med tanken. Jeg må bare holde ut litt til.

Varme til tross, jeg har jobbet med flere prosjekter i sommer. Dette er prosjekter av typen strikkemensjegstirrertomtutiluften. De krevde så å si null konsentrasjon. Siden det blir såpass mange, legger jeg ikke inn noe detaljer beskrivelse. De som vil vite mer får ta en titt på Ravelry eller sende meg en melding.Little Sisters Dress er endelig ferdig. Den ble så nydelig! Selv guttungen kunne tenkt seg den. Mønsteret er laget av Tora Frøseth.


Ungene fikk hver sin stripede raglangenser. Jeg tok utgangspunkt i et mønster av Klockarbarn, men gjorde en del endringer. Bl.a. strikket jeg fra toppen og ned. Jeg er forresten i gang med en tredje genser. Det blir en langermet til minstejenta.


Jeg syns det er vanskelig å finne tøffe mønstre til gutter. Det blir derfor datteren min som får det meste av det jeg strikker. På dette bildet har hun på en liten sommerlig singlet med gul bølgekant nederst. Den er utrolig søt og var rask og strikke. Designeren er Gudrun Johnston.

6 kommentarer:

Tora sa...

Jeg har lurt litt på hvor du var blitt av.. Hyggelig at du er tilbake i bloggverdenen etter sommeren!

Du har en utsøkt smak når det gjelder valg av farger, de er nydelige de to raglangenserne! Og den lille toppen..! Wow!

Også er det jo alltid hyggelig å se mine egne ting fra andres hender ;-)

God strikkehøst!

Hege sa...

Syns det er koselig at høsten nærmer seg jeg og. Selv om vi her i nord ikke kan klage over mange dagene med over 20 grader da...

Mye flott du har strikket. De stripete gensrene er herlige!

Galadriel sa...

Du lager utrolig mye fint - gleder meg til å følge med på høstprosjektene dine også ;)

Ingvild sa...

Tusen takk for de fine tilbakemeldingene, Tora, Hege og Galadriel.

Nå håper jeg at det ikke er slutten for mine lykkelige strikkedager. På mandag begynner jeg på skole igjen, etter å ha vært hjemme i noen år. Om det bare hadde gått ann å leve av å strikke! Hvordan skal jeg få tid til å lae alt det jeg har planer om?

Tora sa...

Lykke til med skolegang og innimellomstrikking - se her for en liten oppmuntring :-)

Aid sa...

Så mye flott du har strikket i sommer! Enkle og fine modeller med flotte farger. Ha en fin helg og lykke til med skolegang!