15.10.2007

Høstkos


Etter at mammen min var en tur i California fikk vi sansen for amerikanske pannekaker med lønnesirup og smeltet smør. Kjapt å lage og veldig godt. Dette er dog ikke hverdagsmat, bare så det er sagt. Nå lager vi det sjeldent og som oftest tyr vi til en grovere variant.

:: Amerikanske pannekaker ::
250 g hvetemel
1/4 - 1/2 ts salt
2-3 ss sukker
2 ts bakepulver
2 egg
3 dl melk
50 g smeltet smør


Jeg pleier å blande tørrvarene først, så rører jeg inn det våte. Røren har godt av å stå i ca. 30 minutter, men det er ikke et must. Av og til må en tilsette litt ekstra melk for at røren ikke skal bli for tykk. Stekes som lapper på middels varme i tørr panne

Serveres med rikelig med lønnesirup og smeltet smør.

I den sunnere varianten erstatter jeg 100 g av hvetemelet med 50 g havregryn og 50 g grovt mel (brukte grovbakst sist). Kutter også ned på sukkeret. Disse serveres med eller uten syltetøy.

Ingen kommentarer: