06.04.2008

Om att og om att

Først vil jeg takke for alle de koselige tilbakemeldinger. Det er gøy at noen følger med på det jeg lager.

For tiden bruker jeg hvert eneste ledige øyeblikk på å strikke. Det er ikke alltid like enkelt. Småbarn og våkenetter resulterer i en del konsentrasjonsproblemer og dermed feilstrikking. Jeg har måttet rekke opp en del i det siste. Tidligere ville sånt ha ødelagt strikkelysten min i lang tid, men ikke nå. Jeg legger bare feilen til sides i en dag eller to og putler med noe enklere arbeid som ikke krever særlig med konsentrasjon. I går måtte jeg legge til sides Lady Wannabe. Jeg oppdaget plutselig at jeg hadde brukt for store pinner. Det ble en strikketabbe for mye den dagen. Fant istedet frem et enkelt raglan/flette-prosjekt som sønnen min skal få. Det har jeg fortsatt på i dag helt uten å gjøre feil. Hurra!

I forrige uke strikket jeg en jakke til minstejenta. Ribbed Baby Jacket av Debbie Bliss er en jakke jeg lenge har vurder å strikke. Silke Alpaka fra Drops egnet seg perfekt. Jeg valgte å strikke en størrelse mindre siden Bliss sin design ofte er overdimensjonert. Dessverre gjaldt det ikke denne gangen. Jakken sitter perfekt, uten rom for å vokse i. Det var heldigvis et enkelt og raskt strikk, så jeg får heller lage en ny en dag.

Jeg har også prøvd meg på å strikke et leketøy. Elijah er en herlig liten elefant som er designet av Ysolda. Fant ut at jeg ville prøve noe jeg ikke kan se at andre har prøvd på før. Istedet for å strikke ham ensfarget ga jeg ham en grønnstripet genser. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Her brukte jeg rester av Stork bomullsgarn fra Dale. Burde ha brukt pinne nr. 2 for å få tettere strikk ser jeg nå i ettertid. Jeg har allerede begynt på en ny Elijah. Denne gangen prøver jeg ut det nye alpakkagarnet fra Sandnes Garn.

I morgen skal jeg finne frem Lady Wannabe igjen. Det er et utrolig morsomt prosjekt når en ikke gjør for mange feil på en gang. Jeg har allerede kjøpt inn garn til et nytt par. Det kommer til å bli et spesielt hanskepar, men mer vel jeg ikke si om det i denne omgang.

4 kommentarer:

Hege sa...

Nydelig jakke og hun er så søt i den!
Elijah ble utrolig flott - har ikke sett ham med genser før.

Ha en flott mandag!

one K sa...

For en nydelig jakke, og ikke minst jentemoren som er inni den :-)
Den var så søt, at jeg ligger den til "to do" listen min..
Elefanten var jo kanllfin, og ikke minst med stripene, de gjorde seg.
Ha en flott uke!

Tora sa...

Det er godt du har andre prosjekter å holde på med når alt blir feil. Det er ikke noe morsomt å ta opp igjen, men bedre enn å bli halvfornøyd likevel, syns nå jeg.

Både Elijah og jakken var kjempefine, ideen med elefantgenseren var knallgod!

Lykke til videre på hanskeferden :-)

Hilde sa...

Åh så fin blogg du har! Mye fin strikking her gitt! :-) Er fortsatt selv nybegynner, men ivrig etter å lære nye ting ja.